2020-09-24 17:09:33• hírek • Bede Emőke

Rábólintott a Helyi Tanács: jöhet a labdarúgó akadémia

A Helyi Tanács tagjai négyéves megbízatásuk végéhez értek, csütörtök délután utolsó alkalommal ült össze ebben a felállásban a csapat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a társaság nosztalgikus hangulatban borult volna össze, hiszen a járványügyi előírásokon túl ezt az sem tette lehetővé, hogy most, az utolsó métereken is fontos kérdésekben kellett döntenie a tanácstagoknak. A napirendi pontok közül hosszas tanácskozás előzte meg például a Gorunului utcára tervezett labdarúgó akadémia zonális rendezési tervének elfogadását is.

Amint arról még a beruházás közvitára bocsátásakor beszámoltunk, a nyolc hektáron elterülő futballakadémia Szatmárnémetitől északra, a 194A jelzésű megyei út mentén épül majd meg a Aquastar élményfürdő mellett. Területén a több, természetes- és műfűvel borított pálya mellett lelátók, bentlakások, orvosi rendelő, étkező, és számos olyan épületrész is helyet kap majd, mely szükséges egy ilyen intézmény működéséhez, pl. pihenő- és tanulószobák. Mindennek megvalósítását a magyar kormány megközelítőleg 3 millió lejjel finanszírozza.



„A sport rendkívüli fontossággal bír mint a helyi közösség, mint a polgármesteri hivatal számára. Jelen pillanatban a szatmárnémeti sportklubnál több mint 300 gyerek űz valamilyen sportol, a csapat több mint fele például futballozik. Emellett a polgármesteri hivatal támogatja a Sportiskolát is, ahol a több száz sportoló nagy része ugyancsak a labdarúgás mellett döntött. […] Ez a projekt minden olyan állomáson túljutott már, melyet a törvény megkövetel, beleértve a közvitát is. Való igaz, hogy egy magánbefektetésről van szó, de mint több alkalommal is hangoztattam, szívesen fogadunk Szatmárnémetiben minden olyan beruházást, melynek haszonélvezője végső soron a szatmári lakosság lesz. Ezt kell szem előtt tartanunk, hiszen egy olyan projektről van szó, mely kiemelten fontos a sportolni vágyó szatmári fiatalság számára” – reagált Kereskényi Gábor a szociáldemokraták azon javaslatára, hogy a napirendi pontot további kérdések tisztázásáig napolják el.


A PSD javaslata saját körén túl nem talált támogatókra, így a projektet változatlan formában bocsátották szavazásra, s ahogyan arra számítani lehetett, a tanácstagok – a szociáldemokratákon kívül – jóváhagyásra emelték kezüket.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: